fredag 25 juli 2014

Kriget fortsätter - parterna erbjuds vapenvila

Raketattackerna mot Israel fortsatte idag på morgonen. Tel-Aviv med omnejd besköts och sirenerna ljöd också på Ben Gurion flygplatsen.
I Ashkelon träffades ett hus av en raket.
Israels markoperation i Gaza har fortsatt och flera ledare för både Islamsk Jihad och Hamas har dödats i striderna. Det senaste dygnet har ungefär 40 terrorister dödats eller skadats.
Ytterligare en israeliska soldat har dödats. På den israeliska sidan har också en civil dödats, en gästarbetare som dödades när ett växthus träffades.

Politikerna i Israel är oeniga om man borde anta ett  förslag till vapenvila som USA:s utrikesminister Kerry lagt fram.
Planen går ut på att parterna skulle  ingå en sju dagar lång vapenvila, under tiden skulle man försöka få till stånd en mer långvarig lösning. De israeliska trupperna skulle stanna i Gaza under sjudagarsperioden.

Security cabinet to discuss Kerry's cease-fire proposal

Iron Dome intercepts two rockets over Tel Aviv area; direct hit reported on home in Ashkelon 

Analysis: Stage three of Operation Protective Edge looms


Här kan se ett filmklipp från IDF som visar hur terrorister använder en ambulans som färdmedel.



Här kan man se hur välrepresenterad Hamas är på webben och i sociala media:The Information Battlefront – Hamas Websites And Social Media Presence (MEMRI)

"Om FN  uppriktigt vill spela en konstruktiv roll i försöken att få ett slut på blodsutgjutelsen borde den ta del i en internationell strävan att stegvis demilitarisera Gaza."
Citat från Jerusalem Post ledare:
A tip for the UN

Inga kommentarer: