måndag 14 maj 2018

Våldsamma upplopp vid Gazagränsen

Som väntat blev dagen orolig vid Gazagränsen. Hamas fick inte ihop de 100.000 som de lovat skulle storma gränsen till Israel, men omkring 50.000 deltog i upploppen och protesterna vid gränsen.
Vid några tillfällen besköts de israeliska soldaterna från Gaza och försök att placera ut bomber vid gränsstängslet gjordes förutom att palestinierna som vanligt kastade brandbomber och stenar och gjorde försök att bryta genom gränsstängslet.
Omkring 50 personer uppges ha dödats i upploppen.
Jag såg MTV:s nyhetssändning klockan 22 och kunde konstatera att man utelämnade uppgifterna om palestiniernas beskjutning mot de israeliska soldaterna och inte heller informerade man om Hamas målsättning att bryta ner gränsstängslet för att invadera Israel. Tittarna fick närmast uppfattningen att Israel skjutit fredliga demonstranter trots att nog bilderna visade stenkastande palestinier.
Omvärlden verkar inte heller ha förståelse för att Israel måste försvara sin gräns. Men det är inte så förvånande, judarna har för dem alltid varit en folkgrupp som skall offras och dödas. Där har ingenting ändrats även om det tar sig olika uttryck i olika tider.

Det är säkert skäl att ännu en gång påpeka att judiska samhällen finns på bara några minuters gångavstånd från Gaza. Under inga omständigheter kan den israeliska armén tillåta att folkmassorna bryter sig genom gränsen. Hamas terrorister som blandat sig i folkmassan kunde då utföra terrorattacker med betydligt fler dödsoffer som följd än vad vi sett idag.

55 Palestinians said killed, including terror operatives, in Gaza border riots

Israel threatens to kill Hamas leaders if riots continue — report

RESPONSIBILITY FOR GAZA DEATHS 'SQUARELY WITH HAMAS,' WHITE HOUSE SAYS


Inga kommentarer: