söndag 31 mars 2019

Barn sändes över Gazagränsen

Omkring 40.000 personer deltog i protester vid Gazagränsn under veckoslutet. De allra flesta höll sig på avstånd från gränsen. För första gången på väldigt länge hade Hamas placerat ut sina medlemmar mellan folkmassorna och gränsen och förhindrade därmed folkmassorna att komma för nära gränsen.
En del försök gjordes ändå att ta sig genom gränsstängslet och granater och stenar kastades mot de israeliska soldaterna.
Situationen hölls ändå bättre under kontroll än vad man hade förväntat sig, det var inte värre än tidigare veckoslut.

Söndag morgon sköts 5 raketer från Gaza mot Israel. Inga skador uppstod.
Även på eftermiddagen ljöd sirenerna i samhällena vid Gazagränsen men det verkar som om raketerna/granaterna inte nådde över gränsen till Israel.

En händelse som åter en gång visar hur hänsynslöst Hamas och andra terrorgrupper utnyttjar barn utspelade sig på lördag morgon.
Två åttaåriga pojkar tog sig genom gränsstängslet in i Israel. Den ena hade med sig en kniv. Barnen greps av israeliska soldater och sändes efter en stund tillbaka till Gaza.
Pojkarna berättade att de ville bli gripna och satta i israeliskt fängelse.

Två barn tar sig inte till gränsen och genom gränsstängslet utan hjälp från vuxna. Att ta sig över gränsen in i Israel kan vara livsfarligt. Det kan knappast finnas någon annan orsak till att de sändes över gränsen än att man hoppades att de skulle dödas och därmed skulle palestinierna få två barnmartyrer att utnyttja i propagandan mot Israel.

IDF apprehends, sends back 8-year-old Gazans who crossed into Israel with knife

Over 40,000 protest at Gaza border; 3 Palestinians said killed in violence

Gazans shoot five rockets at Israel after day of ‘restrained’ border protests

IDF sänder barnen tillbaka Twitter

Inga kommentarer: