måndag 25 mars 2019

Raket mot centrala Israel - sju skadade

Halv sex tiden i morse slog en raket från Gaza ner norr om Tel-Aviv. Ett bostadshus där två familjer bodde totalförstördes, sju personer skadades men ingen dog i attacken.
Det är nu andra gången på kort tid som raketer avfyras mot Tel-Aviv regionen från Gaza. Den här gången aktiverades inte den så kallade "Järnkupolen" som skall skjuta ner inkommande raketer, vilket visar att den delvis bara ger en falsk säkerhet. Vanligtvis fungerar den men tydligen inte alltid.

Även denna gång kommer man med påståendet av avfyrningen av raketen skedde av misstag, men två likadana misstag inom så kort tid, det är svårt att köpa den förklaringen.

Terroristgrupperna i Gaza har förflyttat sin trupper i så att de skall vara i säkerhet när Israel svarar på attacken.
Ledaren för Islamsk Jihad Ziad Nahaleh varnade Israel för att svara på attacken. Vi kommer att svara kraftfullt på varje aggression, sade han.
Det är ju också ett önsketänkande: Terroristerna i Gaza skjuter i "misstag" raketer mot Israel och Israel skall se på utan att agera. ( Men uttalandet kunde kanske ge honom en plats i FN:s råd för mänskliga rättigheter.)

Israel har kallat in en liten grupp reserver.Hur omfattande Israels svar blir och vad det leder till återstår att se. Under en lång tid har Israel valt att slå till mot mål i Gaza som varit rätt obetydliga, det är inte säkert att så sker denna gång.

7 injured, including 2 infants, in Gaza rocket attack on central Israel





WHY DID THE IRON DOME NOT INTERCEPT THE ROCKET FROM GAZA MONDAY MORNING?

WHAT IS GOING ON WITH HAMAS IN GAZA? – ANALYSIS

IDF SENDS BRIGADES, CALLS UP RESERVISTS TO GAZA BORDER FOLLOWING ROCKET

Inga kommentarer: