måndag 19 augusti 2024

Månadsrapport från ECI

 Månadsrapport från European Coalition for Israel

Sedan vår första Månadsrapport från Europeiska koalitionen för Israel sändes ut år 2003 har sätten och tempot för kommunikation ändrat dramatiskt. I dag kan vi få de senaste nyheterna i realtid genom våra smarttelefoner och behöver inte längre vänta på kvällsnyheterna på radio eller tv. Ändå är det skäl att i detta snabbtempoflöde av nyheter ibland ta ett steg bakåt för att se saker och ting i ett bredare perspektiv. Det är därför som vi fortfarande år 2024 sänder ut våra ECI Månadsrapporter.

ECI är inte i första hand en nyhetsförmedling utan en organisation som de facto skapar nyheter i och med att vi – genom bön, utbildning och påverkansarbete – är en del av en politisk och diplomatisk process som på olika sätt har inflytande inom världspolitiken. Här ligger mervärdet med ECI genom att vi inte i första hand tillmötesgår en publik som redan är av samma åsikt som vi, utan snarare riktar oss till dem som i själva verket är av annan åsikt eller inte har någon åsikt eller helt enkelt okunniga.

I vår Månadsrapport är målet att ge dig en uppdatering för en del av denna verksamhet. I denna Månadsrapport får du till exempel nyheter från Portugal och Italien och ända från New York! Tack för att du gör detta arbete möjligt!

Tomas Sandell

Grundare och direktor för ECI

Ärkebiskopen av Canterbury anslöt sig till Israelkritikerna och pressen på judarna växer sig starkare...

Läs mera här!

Inga kommentarer: