torsdag 16 augusti 2007

Dödskulten fortsätter på de palestinska områdena

De Palestinska Myndigheterna fortsätter att glorifiera terrorister och presenterar dem som förebilder för barnen, rapporterar Palestinian Media Watch.
Åter en gång har en fotbollsturnering på de palestinska områdena uppkallats efter en känd terrorist. Denna gång var det Ziyad Da'as som hedrades med en turnering i en skola i Tulkarem (Västbanken). Da'as, en lokal ledare för Fatah - Tanzim, var den som planerade attacken mot en Bat Mitzvah (ung.konfirmation) i Hadera 2002, där 6 personer sköts ihjäl och 30 skadades. Han låg också bakom kidnappningen och mordet på 2 israeler i Tulkarem 2001. Da'as dödades av Israel i augusti 2002.
Al Hayat Al Jadida, en tidning ägd av de Palestinska Myndigheterna, beskriver Da'as som "en av det palestinska motståndets modiga män".
Rubriken för fotbollsnyheten i tidningen var:"Laget uppkallat efter Shahids (martyrerna) från södra området vann turneringen uppkallad efter Shahid Ziyad Da'as."
Det är bl.a. till de här skolorna, tidningarna och myndigheterna som omvärlden igen börjar sända ekonomisk hjälp. Hjälpen behövs, men åtminstone borde dödskulten där självmordsbombare och andra terrorister hedras av myndigheterna, på något sätt förhindras.





I det numera ökända Hamas barn tv-programmet Tomorrow’s Pioneers misshandlades senaste vecka en katt. Det tragikomiska är att detta väckte reaktioner från bl.a. internationella djurskyddsorganisationen PETA, som beskrev behandlingen som "chockerande och sjukt". PETA uppgav att de kommer att lämna en protest till TV-stationen.
När det är barn som blir psykiskt misshandlade vecka efter vecka i samma program verkar det vara svårare att få människor att reagera, tyvärr.


Dick Haas skriver på sin hemsida om den osäkra situationen mellan Israel och Syrien: "En massa prat om kriget som kommer - eller?"

"Ben Jishai (krönikör och militärpolitisk analytiker) betonade häromdagen att nästa krig blir annorlunda än de tidigare.
Han misstänker att nästa krig blir ett raketkrig i kubik. Och Hizballahs angrepp mot norra Israel förra sommaren var bara ett blekt förspel till vad som komma skall.
Syrien kan när kriget kommer bomba Israels hemmafront med flera tusen raketer, och det blir i så fall projektiler med mellan 250 och 500 kg sprängämnen. Hela bostadskvarter skulle läggas i ruiner. För att få ett slut på massförstörelsen skulle Israel tvingas invadera Syrien och krossa det nuvarande styret i Damaskus. De nya vapnen i den syriska arsenalen kan också locka Syrien att slå till utan några som helst förvarningar. Det skulle kunna ske utan att den syriska armén alls flyttar om sina positioner på Golan. "

Inga kommentarer: