onsdag 2 februari 2022

Amnestys Israelrapport och Israelhat

 

Vi har för några dagar sedan firat Förintelsens minnesdag, vilket också noterades av media.

För att Nazityskland skulle kunna döda miljontals judar måste befolkningen först förberedas. Detta gjordes bland annat genom att i propagandan beskriva judar som lägre stående onda människor. Efter att befolkningen anammat en sådan inställning kunde sedan dödandet ske utan större motstånd.

Amnesty International som säger sig kämpa för mänskliga rättigheter har gett ut en rapport om den judiska staten som skulle ha gjort nazisternas propagandaminister stolt.

Amnesty stämplar Israel som en apartheidstat, och ett bättre sätt att svartmåla en stat finns knappast. En apartheidstat har man rätt att hata och skyldighet att bekämpa. Alla med kunskap om läget i Israel vet att anklagelserna är falska, men tyvärr vet de flesta tydligen väldigt lite om situationen. Det ser man också av att YLE:s nyheter okritiskt sprider rapporten som om den vore sanning.

Redan tidigare har judarna världen över förföljts på grund av Israels politik, med de nya lögnerna kommer läget för dem att försämras ytterligare.

Tyvärr verkar det vara så att media nog kan ta avstånd från judeförföljelse i gången tid men har väldigt svårt att känna igen den i vår egen tid. Man får hoppas att journalister efter att de fått lite tid på sig kastar Amnestys rapport i papperskorgen eller ännu hellre fördömer den i skarpa och tydliga ordalag. Men skadan är redan skedd.

Jag tar några exempel från den manipulerande och falska rapporten:

För det första beskriver  hela rapporten Israels agerande som om det skulle ske i ett tomrum. Det finns ingen verklighetsförankring.

Internationella samfundet gav för hundra år sedan judarna rätt att återuppbygga sin nationalstat på Palestinamandatets område. Under samma tidsperiod fick Israels arabiska grannländer sin självständighet.

Araberna bekämpade med våld upprättandet av den judiska staten och vägrade gå med på FN:s delning av området i en arabisk och en judisk stat. Araberna försökte utplåna Israel i kriget 1967 men misslyckades . De vägrade fortsättningsvis att förhandla om fred med Israel. Denna vägran har för palestiniernas del fortsatt fram till i dag. Grundorsaken är att de vägrar erkänna den judiska statens existens.

Israel beskylls för apartheid, men vad är det som den palestinska myndigheten och Hamas står för?

- Enligt dem är det landsförräderi att sälja land till judar.

- Judarna är orena och har ingen rätt att besöka gemensamma heliga platser.

- Judarna har överhuvudtaget ingen rätt att bo i Israel, det är palestiniernas land.

- Dödar en palestinier en jude kommer palestiniern direkt till paradiset enligt Hamas, och blir han fängslad betalar den palestinska myndigheten en god lön åt honom resten av livet, förutom att han blir nationalhjälte.

Palestinierna är inte oskyldiga offer som Amnesty låter påskina utan de för en våldsam kamp mot Israel för att utplåna den judiska staten. Det förklarar också många av de åtgärder Israel måste vidta. Detta är något som Amnesty ignorerar i sin rapport eftersom deras målsättning är den samma som palestinierna har.

Amnesty förnekar naturligtvis att de strävar efter att utplåna den judiska staten men deras kravlista säger något helt annat.

Två exempel:

- Amnesty kräver att all vapenförsäljning till Israel skall upphöra. De vill alltså att judarna skall vara försvarslösa, utan vapen. Om detta skulle förverkligas skulle det betyda att Hizzbollah, Hamas och andra terroristorganisationer samt åtminstone Iran omedelbart skulle invadera landet. En oerhörd massaker av judar skulle ske. Detta är naturligtvis otänkbart, men det är vad Amnesty vill.

Skrämmande nog så borde det ha varit otänkbart att omvärlden stängde sina gränser för flyende judar under Förintelsen. Politiker har inte blivit klokare, kanske det otänkbara kan hända igen.

- Amnesty kräver att de palestinska flyktingarnas ättlingar skall få flytta till sina "hem" i Israel. Några miljoner araber som i generationer fått lära sig att hata Israel och judarna borde alltså förflyttas till Israel. Israel är trots sina brister den bäst fungerande demokratin i Mellanöstern. Om Amnesty får sin vilja igenom skulle landet naturligtvis inte längre vara judiskt, men inte bara det, det skulle vara ett land i kaos. Ett land likt Libanon, Syrien eller Irak. Det är vad Amnesty strävar efter.


 Amnesty föreslår många fler åtgärder: judiska varor skall bojkottas, Israel skall ställas inför rätta, ersättning skall betalas åt palestinierna, judar skall tvångsförflyttas bort från det de kallar "ockuperat palestinskt territorium" osv.

 På palestinska myndigheten ställs följande krav: De skall dokumentera israeliska brott och se till säkerhetssamarbetet med Israel inte hjälper till att upprätthålla apartheidsystemet.

Att Amnesty är fientligt inställd till Israel är inget nytt. Det som är skrämmande är att Amnestys rapport så lätt accepteras av journalister och media och presenteras som sanning, trots att motsatsen är lätt att bevisa. När terrorister jublar och de föreslagna åtgärderna i rapporten hotar den judiska statens existens borde väckarklockor ringa hos ansvarsfulla journalister och politiker.

'Amnesty paves way to Israeli prosecution:' Palestinians applaud report

Why Amnesty’s 'apartheid' slander makes peace and two-states harder - analysis

‘Absurd’: US rejects Amnesty accusation of Israeli apartheid against Palestinians

Amnesty tries to distort my Arab identity and dismantle Israel - Opinion

Amnesty’s ‘apartheid Israel’ calumny

My Word: Amnesty’s criminal report and ‘apartheid’ libel

‘We do not agree’: UK rejects Amnesty report accusing Israel of apartheid

Amnesty to ToI: No double standard in accusing Israel, but not China, of apartheid

Ra’am head Abbas rejects Amnesty’s apartheid label for Israel

Amnesty’s Israel chief criticizes group’s report accusing Israel of apartheid

Inga kommentarer: