onsdag 8 november 2023

Barnamördare

 Under historiens lopp har det cirkulerat rykten om att judarna dödar barn (kristna) för att använda deras blod i olika ritualer. Dessa rykten spreds för att hålla hatet mot judarna levande.

De flesta moderna människor tar avstånd från dessa, som man tycker, primitiva åsikter.

Men samtidigt ser vi samma sak upprepas i vår tid. Nyhetsmedia lyfter väldigt starkt fram hur de onda judarna dödar barn i Gaza. Knappast en enda nyhet från kriget i Gaza förmedlas utan att man framhåller hur många barn som dödats av Israel. (Siffrorna grundar sig dessutom på uppgifter från terroristorganisationen Hamas.)

Inget annat krig rapporteras utgående från hur många barn som dödats i striderna.

Varför går människor ut på gatorna och visar sitt hat mot Israel och judarna. Nyhetsmedia bär en stor del av ansvaret för hatet. När man sprider de urgamla lögnerna att judarna är onda barnamördare väcks det urgamla hatet mot judarna till liv.

Jag råkade se TV-Nytt igår där Jens Laerke från FN organisationen OCHA försäkrade att Hamas uppgifter är pålitliga. Men det var inte tillräckligt för honom, han förundrade sig över att ingen betvivlar de israeliska uppgifterna om att 1400 personer mördats i massakern för en månad sedan.

Ännu ett bevis för vad FN går för, men också ett exempel på hur nyhetsmedia väljer att sprida tvivel på att massakern av judar inträffat eller varit så allvarlig. Judarna är alltså förutom barnamördare också  lögnare. Den informationen får vi från nyhetskanalen som vi alla är med och betalar för.

Inga kommentarer: