söndag 5 november 2023

Väljer du välsignelse eller förbannelse?

 En av dagens bibeltexter är från  1 Mos. 13. Herren sade till Abraham... " Lyft din blick och se dig omkring från den plats där du står, mot norr och söder, öster och väster. Hela det land som du ser skall jag ge åt dig och dina efterkommande för evig tid."

Många av oss förundras och förskräcks av den massaker judar utsattes för några veckor sedan.

Många av oss förundras och förskräcks av det hat judarna utsatts för av omvärlden efter massakern .

Hatet och våldet har sin grund i upproret  mot Gud och hans plan för sitt folk och för hela världen.

I grunden är det djävulens kamp mot Gud och Guds frälsningsplan för mänskligheten.

Gud har lovat landet åt sitt folk judarna och motståndarna drivs av djävulen. Därför detta hat, denna grymhet som går utöver vad människor kan fatta och dessa lögner som sprids över världen.

Därför också detta absoluta motstånd, som både Hamas och Fatah ger uttryck för, mot att judarna skall få ha en egens stat. Största delen av omvärlden stöder denna uppfattning direkt eller indirekt genom att förslå åtgärder som skulle förinta den judiska staten.

Gud ger ett annat löfte i 1 Mos 12 "Jag skall välsigna dem som välsignar dig och förbanna dem som förbannar dig."

Vi kan inte förändra hur andra ser på Israel och vilken uppfattning de har (väldigt lite i alla fall). Men vi kan välja var vi själva står. Välsignar vi Israel och får välsignelse, enligt Guds löfte? Eller går vi med och förbannar Israel och får möte Guds förbannelse? Valet är vårt. Vi är ansvariga för vår inställning till Israel och det judiska folket. 

Jag vet inte när, var och hur men vår inställning kommer att föra med sig välsignelse eller förbannelse, det har Gud själv lovat.

Inga kommentarer: