tisdag 6 november 2007

Människorna lämnar Sderot

Det finns många konflikter och mycket elände i världen. En stor del når aldrig över nyhetströskeln i Finland. Den fortsatta raketbekjutningen av den israeliska staden Sderot nära gränsen till Gaza är ett exempel. Bara om beskjutningen resulterar i många döda och skadade är det en nyhet.
För invånarna i staden är det annorlunda. Staden har 22.000 invånare, under sommarmånaderna flyttade 3.000 bort. Många för att barnen skulle få börja i en skola utanför raketernas räckvidd. Det är de som har det bäst ställt som har råd att flytta. Ett problem för dem som vill flytta är att det inte går att sälja sin bostad i Sderot för det finns ingen som är villig att köpa.
Med dem som flyttar försvinner också arbetsplatser eftersom det är företagarna, de som varit motorn i Sderots ekonomi som ger sig iväg, säger stadens borgmästare Eli Moyal i Jerusalem Post.
Ibland får man höra påståendet att Kassamraketerna är ineffektiva och "ofarliga" men det verkar som om den fortsatta bekjutningen håller på att ta död på en hel stad.

Inga kommentarer: