söndag 7 mars 2010

Israelisk minister om Iran

Israeliske ministerns Bejamin Ben Eliezer besökte Sverige senaste vecka. Här ett citat från Världen idag:Ben-Elizer: "Ett nukleärt Iran kan skapa ett helvete" (David Högfeldt)
"– Jag tror att de(Iran) har kärnvapen inom ett till två år, sade Benjamin Ben-Eliezer, vid en träff med journalister i Stockholm på onsdagen. Konsekvenserna av det kommer att bli mycket svåra, varnar han.
– Ett nukleärt Iran ger ett helvete i Mellanöstern.Men det är inte Israel som är mest oroat, trots att Irans president Mahmoud Ahmadinejad riktar sin retorik mot Israel, menar han.
– De sunnimuslimska länderna är tio gånger mer oroliga än vad vi är, säger han, och räknar bland andra Saudiarabien, Egypten, Jordanien, Libyen, Algeriet och Marocko till de länder som är mycket bekymrade av hotet från Iran.
– Jag hoppas ni förstår att vi är mitt i ett islamiskt krig mellan sunniter och shiiter. Titta bara på Irak, där lastbilar med sprängmedel kör från den ena moskén till den andra.Hotet från Iran kan leda till en kärnkraftskapplöpning i Mellanöstern, där Saudiarabien och länder i Nordafrika kan se sig tvungna att själva utveckla kärnvapen, tror Benjamin Ben-Eliezer."

Inga kommentarer: