torsdag 1 augusti 2013

Magneettimedias antisemitism väcker uppmärksamhet utomlands

Magneettimedia fortsätter att publicera hatfyllda artiklar riktade mot judar trots att tidningen redan står åtalad för hets mot folkgrupp.
Nu har Magneettimedia väckt uppmärksamhet även utomlands.Wiesenthal Centret, som bevakar judarnas mänskliga rättigheter, har skrivit ett brev till president Niinistö där han uppmanas ingripa.
Även tidningen Jerusalem Post nämner i förbigående Magneettimedia och Wiesenthal Centrets brev.

Reported anti-Semitic attacks triple in Malmö  (Jerusalem Post)
 "In neighboring Finland, the Simon Wiesenthal Center asked President Sauli Vainamo Niinisto to intervene to stop the publication of anti-Semitic texts and cartoons in Magneettimedia, a freely-distributed paper published by Juha Karkkainen, owner of a large chain of department stores."

Österbottens Tidning rapporterar om Magneettimedia:

Ny polisanmälan mot Magneetti (27.07)
" I det senaste numret har ­tidningen publicerat en helsides­artikel skriven av den konservativa amerikanska frikyrko­pastorn Ted Pike. I den påstår han bland annat att judarnas Talmud stöder pedofili och att auktoritetspersoner bland de ortodoxa judarna gör sig skyldiga till sexuellt utnyttjande.Alexandra Biaudet i Karle­by har gjort en polisanmälan och en anmälan till minoritets­ombudsmannen om skriveri­erna..."

"Finland farligt för judiska besökare" (31.07)
"... I brevet till Niinistö påminner Samuels att Finland var allierat med Nazityskland 1941 till 1944 och om att Kärkkäinens kampanj kan återuppliva koncept som var aktuella då. I brevet hänvisas till flera av Magneettimedias skriverier och också till förra numret som beskyller judar och judiska organisationer för pedofili. Samuels skriver att teckningen i artikeln kunde lika gärna ha tagits från 1930-talets nazisttidning Sturmer..."

Magneettimedias senaste artiklar:



Lite bakgrundsinformation kan läsas här.

Inga kommentarer: