måndag 9 juni 2014

Exempel på palestinska lögner

Saeb Erekat, palestiniernas chefsförhandlare med Israel, påstår att 66 palestinska dödsoffer efter att förhandlingarna startade i augusti 2013 kallblodigt har dödats av Israel. Erekat säger att det är en av orsakerna till att förhandlingarna bröt samman.
Jonathan D. Halevi har kontrollerat namnen på de som dödats och konstaterar att enligt B'Tselem är dödsoffrens antal 43.
Alla utom 9 tillhörde olika terroristorganisationer och även de nio som inte tillhörde någon terroristorganisation dödades i sammandrabbningar med israelisk militär. Alltså inget kallblodigt mördande.
Erekat påstår också att Hamas inte är en terroristorganisation utan en politisk organisation.
Läs rapporten här: Cold- Blooded Murder or a War on Terror?

Tidigare talesmannen för Hamasregeringen i Gaza  Ihab al-Ghussein, säger att Abbas ljuger för amerikanerna och media.
Enligt al-Ghussein har Abbas sagt åt Hamas att inte bry sig om vad han säger till media, det är ämnat för amerikanerna. Abbas: "När jag går ut i media och säger att regeringen erkänner Israel...är detta för att lura amerikanerna."

 Det har internationellt väckt en del uppmärksamhet att de palestinska myndigheterna  betalar lön till terrorister som sitter i israeliskt fängelse med pengar som donerats av andra stater för att hjälpa palestinierna att byggas upp sitt samhälle.
Nu har man beslutat kringgå detta problem genom att överföra utbetalningarna till PLO.
PA Deputy Minister of Prisoners' Affairs Ziyad Abu Ein:

"This would also avoid the pressure being exerted on the PA by the donor countries, which oppose the transfer of their money to prisoners."
[Wattan News Agency, May 31, 2014]

PA Deputy Minister of Prisoners' Affairs Ziyad Abu Ein:
"We eliminate the international pressure and the attempts to tamper with this issue... The [PA] leadership wants to keep this holy issue away from the influence of the donor countries, the interference of the donor countries, and the occasional negative influence of the donor countries."
[Official PA TV, June 1, 2014

Israeliska städer presenteras som palestinska.
 PA TV presents cities and places in Israel as “Palestine” 



Inga kommentarer: