måndag 18 december 2017

USA använde sitt veto

USA stoppade genom sitt veto resolutionen om Jerusalem i säkerhetsrådet. Alla de 14 övriga staterna röstade för resolutionen och valde därmed att förbanna Israel och judarna.
Detta hände samtidigt som judarna firar Hanukka till minnet av att templet i Jerusalem för ungefär 2180 år sedan återinvigdes efter att det förorenats av grekerna.
Sanningen, vare sig den juridiska eller historiska, har inte  någon betydelse och knappast någon av de "kristna" staterna kommer väl ens på tanken att fråga vad Bibeln har att säga om Jerusalem.
Det kompakta motståndet mot att erkänna Jerusalem som Israels huvudstad för tankarna till Eviankonferensen 1938 där världens stater vägrade hjälpa judar att fly från Nazityskland.

USA:s FN ambassadör konstaterade att resolutionen är en förolämpning och ingen annan stat skall komma och säga var USA placerar sin ambassad.

Israels FN ambassadör Danny Danon sade att även om resolutionen skulle antas så är Israels huvudstad fortfarande Jerusalem. FN kan rösta hundra gånger men det ändrar inte på fakta.

Palestiniernas representant Riyad Mansour lever i samma fantasivärld som Abbas och sade att USA:s åsikt strider mot verkligheten.

Länderna som valde förbannelse i stället för välsignelse var:
Ryssland, Kina, Storbritannien, Frankrike, Bolivia, Egypten, Etiopien, Italien, Japan, Kazakstan, Senegal, Sverige, Ukraina och Uruguay.

Palestinierna säger att de kommer att föra saken till generalförsamlingen, då kommer även Finland att få rösta och om inget under inträffar kommer också Finland mot allt sunt förnuft  att sälla sig till skaran som förbannar Israel.

Den som är Herre över både konungar och FN säger:

1Mos 12:1  HERREN sade till Abram: "Gå ut ur ditt land och från din släkt och din fars hus och bege dig till det land som jag skall visa dig.
1Mo 12:2  Där skall jag göra dig till ett stort folk. Jag skall välsigna dig och göra ditt namn stort, och du skall bli en välsignelse.
1Mo 12:3  Jag skall välsigna dem som välsignar dig och förbanna den som förbannar dig. I dig skall alla släkter på jorden bli välsignade."

4Mos 24:5  Hur sköna är inte dina tält, o Jakob, dina boningar, o Israel!
4Mo 24:9  Han har lagt sig ner, han vilar som ett lejon, som en lejoninna, vem vågar oroa honom? Välsignad är den som välsignar dig, förbannad är den som förbannar dig!"

US vetoes Security Council bid to reverse Jerusalem recognition

Inga kommentarer: