måndag 25 januari 2010

Förintelsens minnesdag

Den 27 januari 1945 fick omvärlden se vad tolv år av nazistiskt styre åstadkommit. Då befriades koncentrationslägret Auschwitz. 2005 deklarerade FN denna dag som internationell minnesdag, sedan 1999 har det varit en nationell minnesdag i Sverige. (Forum för levande historia)

Inför minnesdagen besökte Israels premiärminister Yad Vashem och uppmanade världen att kämpa mot dem som idag vill förinta Israel.
Netanyahu at Yad Vashem: World must stop calls to destroy Israel

Tidningen Skånska Dagbladet skriver idag om hur utbrett judehatet är i Malmö i Sverige.

Klasskamrater skulle "halalslakta" Jacob
"En dag kliver två klasskamrater fram till Jacob. Den ena pojken kallar honom jävla jude. Den andra säger att han ska halalslaktas."

Polisen: Hatbrott mot judar har fördubblats
"Kränkningar, hot, våld och trakasserier i skolan. Listan över antisemitiska brott i Skåne och främst Malmö är lång. Förra året anmäldes 79 brott. En fördubbling mot året innan.
Judiska byggnader och platser i Malmö – som synagogan och begravningsplatsen, klottrades flera gånger ned av antisemitiska budskap förra året. Det judiska kapellet stacks i brand.– Det blev en trend som höll hatet uppe, säger Bengt Hersler, närpolischef. Han förväntar sig fler vågor av antisemitiska hatbrott framöver."

Judehatet får dem att lämna Malmö
"Malmöbor med judisk bakgrund känner sig inte trygga och allt fler väljer att flytta. Skånska Dagbladet har talat med två familjer som flyr en växande antisemitism. – Mina barn är inte säkra här. Det kommer bara bli värre, säger Marcus Eilenberg...
...På väg till synagogan har folk kört förbi och skrikit "jävla jude" till Marcus. Han har blivit vittne till hur vänner blivit allvarligt kränkta och hotade. – Säger någon "död åt judarna" så riktas det även mot mig. Det går rakt in i hjärtat. Han känner ingen som vågar bära synliga tecken på att de är judar, som davidsstjärna eller kippa.Gudstjänster bevakas och det finns påbud om att aldrig gå ensam på begravningsplatsen. "

Minnesdagen för Förintelseoffren: om konsten att inte vilja se eller höra (Ilya Meyer)
"Den dag då vi kommer ihåg offren för det största fabriksmässiga försöket i modern tid att utrota ett helt folk - det judiska folket..."

1 kommentar:

Anonym sa...

Ville bara hälsa att det är för jävligt med det ökade hatet av personer med judisk härkomst. Ville också säga att det finns många svenskar som i stort stödjer Israel vars röst aldrig hörs eftersom den drunknar i vänsterjournalisters tycka-synd-om-muslimer-attityd och många muslimska invandrares skrikiga kränkthet och offermentalitet.

Tyvärr kommer nog Sverige bli en allt sämre plats för judar att bo på, med den fortsatt stora invandringen av muslimer till Sverige. Observera att detta är fakta och inte innehåller någon värdering. Läste en undersökning som var gjord i Danmark där det var typ 15 % av danskar som instämde i påståendet "Man bör ha så lite samröre som möjligt med judar", i sig en skrämmande hög siffra. Men bland muslimer var det drygt 80 % som instämde i påståendet. Oservera att detta inte var bland islamister eller muslimska fundamentalister utan bland muslimer i allmänhet. Med tanke på att muslimer verkar vara den invandrargrupp som har svårast att integreras, och antagligen är den grupp som minst vill och minst försöker integreras, kommer muslimers attityder till judar antagligen fortsätta vara starkt negativa. Med andra ord lär de inte låta sig påverkas av svenskars mer positiva attityder till invandrare utan kommer nog istället överföra sitt judehat till sina barn osv. Jag måste tyvärr säga att med ett den invandring vi nu har, med kanske 25-30.000 nya muslimer i Sverige varje år, skulle jag vara mycket oroad för min egen framtid här i Sverige om jag var jude eller hade anknytning till Israel. Detta utan att ens ha vägt in den fientlighet som en del svenskar tyvärr också verkar hysa mot Israel.

Sanningen talar för Israel. Fortsätt sprida den!