onsdag 24 januari 2024

EU:s utrikespolitiska chef Borrel vill leda EU ner i avgrunden

 EU:s "utrikesminister" Josep Borrel säger att Israel inte har någon vetorätt när det gäller den palestinska staten. Om FN erkänner staten kan ingen lägga in ett veto, säger han.

Oj så fel han har! Om FN vill ge en stat åt palestinierna på området som judarna fick vid San Remo konferensen och av Nationernas Förbund för hundra år sedan så har Israel all juridisk rätt att motsätta sig det. 

Enligt artikel 80 i FN stadga sägs det dessutom uttryckligen att FN inte ändrar  på tidigare beslut av ovan nämnda slag. Naturligtvis kan inte FN ta ett område av en stat och ge det till någon annan. Det är något som endast kan ske genom förhandlingar.

Israel kan om de vill ge en del av det område de då fick till palestinierna, för att där upprätta någon form av självstyre. Det gjorde de faktiskt redan på 1990-talet men det gav inte några goda resultat. Tvärtom ökade våldet från palestinierna mot Israel explosionsartat.

Det är skrämmande med människor på ledande platser som är fruktansvärt okunniga, naiva eller helt enkelt judehatare.

Det kan noteras att Borrel ser Israel som ett hinder för tvåstatslösningen, och det är på Israel man skall sätta press. Det är också ett uttryck för okunnighet eller något annat av vad jag ovan nämnde. Varken Hamas eller Fatah erkänner nämligen den judiska staten. De ser tvåstatslösningen som ett första steg på vägen att "befria" hela Palestina. Tvåstatslösningen skulle inte sätta stopp för terrorangreppen mot Israel. Tvärtom kan man av tidigare erfarenhet säga att de skulle öka.

Dessutom är den enligt palestinsk lag högförräderi att avstå från kravet att palestinska flyktingars ättlingar skall få flytta till Israel. Vilket i sin tur betyder att man eftersträvar att Israel skall bli en arabisk, muslimsk stat. Det är vad tvåstatslösningen betyder för palestinierna.

Men det har Borrel naturligtvis ingen aning om verkar det som, för honom är det Israel som är problemet.

Om EU försöker förverkliga Borrels plan kommer det antagligen att få långt gående konsekvenser för Europa, här syftar jag på andliga verkligheter och vad det innebär att sätta sig upp mot Gud själv.

Hamas ledare Khaled Mashaal uttryckte sig klart i en intervju för någon dag sedan: (TOI)

"Högt uppsatta Hamas-tjänstemän Khaled Mashaal har avfärdat möjligheten till en tvåstatslösning och sagt att hans terrorgrupps förödande attack mot Israel den 7 oktober visade att det är en realistisk idé att befria Palestina "från floden till havet".

I en intervju med den kuwaitiske podcastaren Ammar Taki förra veckan sa Mashaal, en tidigare toppledare för terrorgruppen, att det finns "nästan en konsensus" bland palestinierna om att de inte kommer att ge upp sina rättigheter till landet som sträcker sig "från Jordanfloden till Medelhavet" – det vill säga Västbanken, Gaza och hela Israel.

Mashaal noterade att parollen också regelbundet skanderas vid demonstrationer av "amerikanska studenter och i europeiska huvudstäder" och sade att angreppet den 7 oktober har "återupplivat den drömmen".

Hamaspampen avvisade kategoriskt alternativet med en politisk lösning med Israel och en tvåstatslösning på konflikten, med motiveringen att det skulle innebära ett erkännande av staten Israels legitimitet, en "oacceptabel" röd linje för terrorrörelsen.

Han hävdade vidare att även om Hamas har gått med på en palestinsk stat inom 1967 års gränser i ett försök att "etablera en gemensam grund" i samband med försoningsdialog med andra palestinska fraktioner under årens lopp – framför allt dess historiska rival Fatah – kommer de inte att ge upp sin ambition att befria hela det historiska "Palestina", inklusive staten Israels territorium.

…Med anledning av de höga dödstalen i Gaza sköt Mashaal av sig ansvaret för förlusten av civila liv. Han sa att "motståndet inte kan förhindra mänskliga förluster", som ett eko av de kommentarer han hade gjort dagarna efter den 7 oktober, när han sa att palestinierna kommer att behöva offra liv för att befria sig själva.

Han nämnde Algeriet som ett exempel och noterade att landet "offrade sex miljoner martyrer" i sin befrielsekamp under hela den franska koloniseringsperioden."

Inga kommentarer: