torsdag 11 januari 2024

Israelhatare inom utrikesministeriet skrev brev till utrikesministern

 Efter den första omröstningen i FN:s generalförsamling om situationen i Gaza  (oktober) skrev jag följande:

"Finland röstar aldrig för Israel i FN. I bästa fall lägger man ner sin röst. Det gjorde man i det här fallet. Oberoende av vilken regering vi har och vilken president vi har får man skämmas för dem. Den moraliska ryggraden saknas."

Att Finland lade ner sin röst i stället för att stöda Israel var tydligen inte tillräckligt för nästan 80 Israelhatare inom utrikesministeriet. De skrev ett brev till utrikesministern och talade om hur Finland borde rösta i FN. Finland borde  rösta mot Israel och i praktiken se till att Hamas kan fortsättas att attackera Israel. 

Samtidigt som Finland vill att USA skall ställa upp och försvara oss väljer vi (lite som Turkiet) att ställa oss mot USA:s främsta allierade i Mellanöstern. På samma sida som Ryssland, Turkiet, Iran och hela arabvärlden. Är det faktiskt där vi vill höra hemma, kan man fråga sig.

Deras brev fick resultat, i december röstade Finland för resolutionen som krävde omedelbar vapenvila. Finland har försvarat sig med att de inte kunde rösta för den första resolutionen för att den inte nämnde Hamas, men det gör inte heller den andra resolutionen.

Då skrev jag:

 Finland stöder Hamas, ja i praktiken är det faktiskt så. Finland röstade i går för en resolution i FN:s generalförsamling som kräver en omedelbar vapenvila i Gaza.

I den senaste omröstningen för några veckor sedan lade Finland ner sin röst, det var illa nog. Men nu ändrade man sig och röstade alltså för.

Under Förintelsen klarade sig Finland med äran i behåll och vägrade utlämna judar för att mördas av Hitler. (förutom åtta)

Finlands nuvarande president och regering klarar däremot inte av provet. Finland är genom omröstningen i FN med och överlämnar judarna (Israel) till att mördas av Hamas. Det är vad omröstningen i praktiken handlar om, att ge Hamas möjlighet att också i fortsättningen attackera Israel.

Det är bara sorgligt att se var vi hamnat. Kan också konstateras att utrikesminister Valtonen när hon kommenterade brevet inte utryckte något som helst stöd för Israel i deras svåra situation, tvärtom finns där antydningar om att Israel nog använder för mycket våld. 

Varför stöder man inte tydligt och klart en demokrati som kämpar mot flera mordiska terroristorganisationer som vill förinta staten.... det är frågan.


Presidentkandidat Haavisto har samma åsikt som brevskrivarna. Dit for han...

Haavisto kommentoi ulkoministerin saamaa Gaza-kirjettä – Suomi olisi voinut aiemminkin äänestää humanitaarisen tauon puolesta

Presidentkandidat Li Anderson tycker att Finland skall stöda Sydafrika i folkmordsanklagelserna mot Israel. Dit for hon...

Presidentkandidat Urpilainen vill också ha vapenvila och i praktiken ge Hamas möjlighet att fortsätta med sina terrordåd. Dit for hon...

Jag hittade inga direkta kommentarer från de andra kandidaterna.

Omkring 1400 finländska musiker kräver att Finland bojkottar Eurovisions schlagerfestivalen om Israel tillåts delta. Jag undrar om ens nån av dem vet vad kriget handlar om, men Israel gör fel det kan man alltid vara överens om.

Det var dagens dåliga nyheter.

 


Inga kommentarer: