söndag 4 februari 2024

Lögner om judarna under historiens lopp och idag

 Under historiens lopp har judarna anklagats för att mörda icke judar. 

Under digerdöden på 1300-talet gavs judarna skulden för pesten och  anklagades för att förgifta brunnar. Sedan medeltiden har judarna också anklagats för att mörda kristna barn för att blanda deras blod i påskbrödet. Den här lögnen dyker fortfarande med jämna mellanrum upp i arabvärlden.

Jag skulle tro att de flesta människor i dag känner igen lögnerna och tar avstånd från dem.

Men hur ser vår tids lögner om de onda judarna som mördar kvinnor och barn ut?

I en insändare i Hufvudstadsbladet får vi ett exempel.

Skribenten Joel Backström påstår :  "Att svälta ut de civila i Gaza är uttalad israelisk strategi."  och  "att svälta ihjäl två miljoner oskyldiga människor. Det här är israelisk folkmordslogik i ren form. "

Det är egentligen ingenting som skiljer dagens lögner från lögnerna från medeltiden. Det enda skulle då vara att det är judarnas stat Israel som utpekas som mördare i stället för enskilda judar.

Eftersom insändaren innehöll flera andra lögner skrev jag till ansvariga på Hufvudstadsbladet för att fråga om tidningen har något ansvar för vad som publiceras. (Jag har inte ännu fått något svar)

Här mitt brev till HBL:

Jag läste insändaren av Joel Backström (1.2.) och nu frågar jag: Får man skriva vilka lögner som helst i en insändare och den publiceras ändå?

Några exempel från insändaren:

1) "Internationella domstolen i Haag bekräftade i fredags vad de apokalyptiska nyhetsbilderna från Gazas totalt sönderbombade städer, överfulla och kaotiska sjukhus och flyktingläger visar: att vi nu i realtid följer med ett folkmord..."

Internationell domstolen har på inget sätt bekräftat att det pågår ett folkmord i Gaza. Tvärtom visar de tydligt att de inte tror på något folkmord eftersom de inte krävde något stopp på kriget.

Det är också den uppfattning som västvärldens ledare uttryckt.

 

2) "Att svälta ut de civila i Gaza är uttalad israelisk strategi." Påståendet är bara ren  lögn. Israel låter hundratals lastbilar med hjälp komma in till Gaza dagligen. Det finns behov av mera, men det är en annan sak.

Dessutom har israeliska regeringstjänstemän sagt att de inte vill att bidragen till UNRWA skall stoppas nu under pågående krig eftersom organisationen spelar en så stor roll i distributionen av hjälp till Gaza, men problemen med organisationen måste lösas.

 

3) "Israels bomber har dödat över 10 000 barn."  Det är också lögn. Ingen vet hur många civila i Gaza som har dödats och ingen vet hur många av dem är barn. Ingen vet hur många av dem som räknas som barn (under 18) aktivt deltagit i striderna och ingen vet hur många som dödats av Hamas raketer (10-15% har fallit i Gaza).Dessutom finns det inga uppgifter på hur många av de civila dödats i markstriderna mellan Hamas och Israel, det kan lika väl vara kulor från Hamas vapen som dödat civila. Så hans påstående är igen ren lögn.

(John Spencer har antagligen mer kunskap i ämnet än de flesta  av oss:

"Israel has done more to prevent civilian casualties in Gaza than any other known army in the world has, John Spencer, who is both chair of urban warfare studies at the Modern War Institute at West Point and a retired US military officer, argued in an extensive thread posted on X (formerly Twitter) on Tuesday. 

https://www.jpost.com/israel-hamas-war/article-784307?fbclid=IwAR1xag5zdAzsxDoInAaggN1EqoPXYInnJQGO59bE9D3k_JoG_1MBPOjAs0Y)

 

4) "En handfull misstänkta terrorister (enligt obekräftade israeliska underrättelsekällor)" .

Det är inte fråga om en handfull misstänkta terrorister. Det uppges att 12 anställda av UNRWA aktivt deltagit i massakern den 7 oktober. Bevisen  är mycket, mycket trovärdiga har bl.a. USA:s utrikesminister Blinken sagt.

Men problemet med UNRWA är mycket större,  Wall Street Journal rapporterar att av de omkring 12.000 UNRWA anställda i Gaza har 10 % kopplingar till Hamas eller Islamsk Jihad, alltså omkring 1.200 personer. Dessutom har 50 % av de 12.000 nära släktingar med kopplingar till terroristorganisationerna.

Det har också  kommit fram att en Telegram grupp för 3000 UNRWA lärare utryckt sitt stöd för och firat massakern den 7 oktober. 

UNRWA:s kopplingar till terrorism har varit känd redan i många år : "Problemet UNRWA"   https://israelnyheter.blogspot.com/2024/01/problemet-unrwa.html

5)" att svälta ihjäl två miljoner oskyldiga människor. Det här är israelisk folkmordslogik i ren form. " Som tidigare nämnt ren lögn och förtal!

6) Sedan försöker skribenten ännu göra en koppling till Förintelsen vilket visar att han inte vet något om det han skriver.

Det pågår ett krig mellan Hamas och Israel. Tack vare att Israel har ett välfungerande försvar kan de skjuta ner de flesta av Hamas raketer som fortfarande skjuts mot Israel och effektivt försvara sina medborgare. Men det är ända ett pågående krig och att försöka dra jämförelser med Förintelsen är minst sagt malplacerat.

Som jag frågade i början: Har tidningen något ansvar för att det inte sprids rena lögner och förtal riktade mot ett helt folk?

(Uppdaterad 13.04.2024 Inget svar på frågan har kommit från Hufvudstadsbladet vilket jag tolkar som att frågan överhuvudtaget inte intresserar dem. Judar får fritt utpekas som mördare i tidningen.)

Inga kommentarer: