måndag 23 januari 2017

Antisemitism år 2017

Under veckoslutet utsattes judar i London för antisemitiska attacker.
Fredag kväll blev judar som återvände hem från synagogan utsatta för äggkastning och på lördag morgon kastades en tegelsten som var målad med hakkors in genom fönstret till ett judiskt hem. Egendom som tillhörde judar målades också med hakkors under lördagen.
Attackernas syfte antas vara att skrämma judarna i London och Storbritannien.

ANTISEMITIC ATTACKS ACROSS LONDON DESIGNED TO 'INSTILL FEAR,' SAYS JEWISH GROUP

I USA är det inte mycket bättre. Senaste veckas onsdag fick fick 28 judiska byggnader i 17 olika delstater motta bombhot. Det fanns inga bomber men många byggnader måste evakueras och skrämseleffekten fanns där.

WILL AMERICAN JEWS WAKE UP AFTER 28 BOMB THREATS?

Förintelsens minnesdag kommer att firas på fredag och i samband med detta har en rapport om antisemitismen i västvärlden publicerats.

Enligt rapporten har antisemitiska incidenter i Tyskland ökat från 194 under perioden januari - september 2015 till 461 under motsvarande tid 2016.

I Storbritannien ökade antisemitiska händelser med 62%. (Bättre undersökningsmetoder kan ha påverkat resultatet)

I USA har antisemitiska incidenter ökat med 45%. Där är det kanske de antisemitiska strömningarna i studievärlden som är iögonenfallande.

Frankrike utgör ett undantag, där har incidenterna minskat med 65% mycket tack vare regeringens åtgärder för att bekämpa antisemitism.

Rapporten kopplar den ökande antisemitismen till högerextrema rörelser och bland annat presidentvalet i USA verkar ha lockat fram dessa element.

EDITORIAL: THE SHOCKING RISE OF ANTISEMITISM IN THE US

Diaspora Ministry reports surge in anti-Semitism, links it to far-right

Inga kommentarer: