onsdag 18 januari 2017

Förföljelse av kristna World Watch List 2017

Organisationen Open Doors har publicerat sin årligen återkommande lista på var förföljelserna mot kristna är värst.
Martyrkyrkans vänner skriver:
"Kristna är en liten och sårbar minoritet i majoriteten av länderna på listan. I 41 av de 50 länderna utgör de mindre än 15 % av befolkningen och i 27 länder mindre än 5 %. Islamisk extremism är fortsättningsvis den vanligaste orsaken till press på de kristna och den ökar kraftigast i Afrika, där fler människor dödades för sin kristna tro än någon annanstans i världen. När islamisk extremism sprids västerut från Somalia över den afrikanska kontinenten, drabbas så gott som alla länder från Kenya och norrut.
En allt vanligare form av religionsförföljelse är den avsiktliga förstörelsen av hem, kyrkor och byar som utförs av extremister vars mål är att utrota kristendomen från ett bestämt område. Detta finns i omfattande grad i norra Nigeria, Syrien och Irak där man efter att människorna har drivit ut, har plundrat hem, förstört kyrkor och förgiftat byarnas vattenkällor."

För mer information gå till:
World Watch List 2017
Listan toppas av följande länder i vilka det förekommer extrem eller allvarlig förföljelse:
Nord Korea
Somalia
Afghanistan
Pakistan 
Sudan 
Syrien
Irak
Iran 
Jemen
Eritrea
Libyen
Nigeria
Maldiverna
Saudiarabien
Indien
Uzbekistan 
Vientnam
Kenya
Turkmenistan
Qatar
Egypten
Etiopien
Palestinska territoriet
Laos
 Brunei
Bangladesh
Jordanien
Myanmar
Tunisien
Bhutan

Det är värt att notera att alla Israels grannländer (Syrien, Jordanien,palestinska områdena och Egypten) finns med på listan förutom Libanon.Dessutom Irak, Saudiarabien och Iran. Judarna har redan tidigare fördrivits från dessa områden och nu är det kristna som förföljs.
Inga kommentarer: